2018. augusztus 22., szerda

Poppy

Képtalálat a következőre: „poppy gif tumblr”

Poppy 2015-ben kelt életre, Titanic Sinclair kezei álltal. Az ötlet 2008-ban született meg, s akkor még Titanic barátnője, Mars Argo (Brittany Sheets) állt modelt a különös kis filmekhez. Akkoriban Computer Show néven futott a projekt. A pár 2014-ben szakított, s ekkor lett vége a közös csatornájuknak is. A youtube csatornán lévő videók törölve lettek, csupán három darab található meg most is az oldalon. Kapcsolatuk igen csak csúnyán ért véget, amit igazol Tony Katai csatornájára feltöltött videó, amiben Mars Argo üzenni próbál, s egy pisztolyt tart a fejéhez, a videó végefelé pedig vér kezd ömleni a szájából. A videó hossza, 3:36. Ez azért fontos, mert Poppy-nak is van egy videója, melynek címe: 3:36. Valamint a csatornán megtalálható egy "Oh No" címet viselő videó, amiben Poppy szájából vér kezd csordogálni. Mindenbizonnyal ezek a videók szorosan kapcsolódnak Mars Argo-hoz. Visszatérve Argo utolsó videójához, ha visszafele játszuk le, egy érdekes szöveget kapunk: Ha mindet akarod nem tudsz elvonatkoztatni az illúziótól amit kreáltál. Amikor az elméd csendes csak akkor látsz elég tisztán ahhoz, hogy élvezd az életed és elfelejtsd a vágyaidat. A vágyaid irrelevánsak.
Poppy egyébként furcsa, s egyben rettentő jó dalokat kreál (avagy lehet, hogy Titanic kreálja ezeket a számokat), s személyszerint, én a hangját is imádom. Személyeskedvenc: a Lowlife. Poppy-t amúgy sokan sátánistának, vagy az illumináti királynőjének hívják.
Kapcsolódó képA sátánista elméletek onnan eredhetnek, hogy például az előbb említett Lowlife c. számnak a videóklipjében, van egy jelenet, ahol ül a trónján, s kezeit úgy tartja, ahogy a sátán is, a róla rajzolt képeken. Ide sajnos nem találtam megfelelő képet, csupán csak egy klipből kivágott jelenetet, viszont ha a google-ba rákerestek, kisebb képeket feldob a kereső. Azokat nem szerettem volna berakni, mert igen csak gyenge a minőségük. Viszont ezen a képen tisztán kivehető Poppy kéztartása, s mint említettem, nem egy rajzon ábrázolják a sátánt ugyanezzel a kéztartással. Az illumináti elmélet szintén a videókból ered, hisz rengetek helyen megjelenik a háromszög, ami az illumináti jele. Bár ezek mind csak elméletek, s lehetséges, hogy ezeket csak bebeszélik az emberek. Poppy egyébként remek görbetükröt mutat a világnak: hol a vegánokat figurázza ki, azzal, hogy egy növényhez beszél; vagy éppenséggel két iphone-t hasonlít össze, utalva a sok ezzel foglalkozó csatornára. Érdekesség még az is, hogy 2015 óta fut a Poppy Project, s eleinte Poppy boldognak, s vidámnak tűnt, tele volt élettel. Ám ez az évek során egyre változott, s a mostani videóin, pedig úgy tűnik, mintha valaki kényszerítené erre az egészre, s már nem élvezné, amit csinál. Poppyról más videók is készültek, mint pl.: Interjúk, s olyan videók, ahol ő reagál valamire/valakire. Érdekesség, hogy az interjúkban, sose úgy felel, hogy "én", hanem, hogy "Poppy". Innen is lehet tudni, hogy Poppy csak egy karakter. A második érdekesség (avagy sokadik), hogy volt egy videó, amiben gyerekek tettek fel neki kérdéseket, s volt egy kislány, aki megkérdezte tőle, hogy honnan vannak a ruhái, amire ő csak annyit felelt, hogy: "A ruháimat adják... ahogyan az arcomat is adták." Mondjuk nekem itt kicsit felállt a szőr a hátamon. Az biztos, hogy Poppy egy remek karakter, s sikerült megmozgatnia az emberek fantáziáját. Poppy csatornáját megtaláljátok a forrásmegjelölésnél.
Egyébként Poppy igazi neve, Moriah Pereira, s Bostonban született, 1995-ben.
Azt hiszem mindent elmondtam, ami fontosabb tudni való volt róla.
Remélem elnyerte tetszéseteket az első cikkféleségem.
Ha tetszett, iratkozz fel, s várlak a következő posztnál.

Puszil: Anne.

Forrás/Segédanyagok:
Sztárlexikon
Wikipédia (angol)
Interjúk Poppyval (angol)
Poppy csatornája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Neva Bajkowe Szablony