2018. szeptember 12., szerda

Top 5

Top 5 kedvenc horror filmem
Képtalálat a következőre: „aesthetic horror gif”
Sziasztok!

#5: Bíborhegy
A Bíborhegy 2015-ben született meg, Guillermo del Toro kezei álltal.
A történet szerint, Edith-et időnként meglátogatja anyja szelleme, s folyton a Bíborhegytől próbálja megóvni. Edith felnőttként írással foglalkozik, ám folyton visszadobják történeteit. Sir Thomas Shape megérkezik a városba, s Edith apjától kér támogatást, új szerkezetére. Edith-nek felkelti érdeklődését Thomas, habár gyermekkori barátja, óva inti a Shape testvérpártól. A lány apja megfenyegeti Thomast, hogy hagyja el az országot, valamint törje össze lánya szívét. Ám ez balulsül el, s Edith édesapját brutálisan meggyilkolják. Ezután a lány hozzámegy Thomashoz, s együtt a Allerdale Hall-ba költöznek. A birtokon található kastély igencsak lepusztult állapotban van, valamint rengetek titkot is rejt magában.
(Részletesebb leírás: Wikipédia)

#4: Before I Wake
Ez a film 2016-ban látott napvilágot. A történet egy fiatal házaspárról szól, akiknek fiúk meghal, majd örökbefogadnak egy 8 éves kisfiút. Már az első éjszakán különös dolgok történnek, miután Cody elalszik. Gyönyörű pillangok tűnnek fel a nappaliban, amik erős fényt bocsátanak ki magukból. Az apa próbál elkpani egyet, hogy megmutathassa a fiúnak, ám mikor Cody felébred, a pillangók hértelen eltűnnek. Másnap Cody megpillantja a házaspár halott fiát, s az nap este, a gyermekkel álmodik. A fiú egyre kevesebbet alszik, majd rémálmok kezdik gyötörni. A feleség orvoshoz fordul, s gyógyszert ad Cody-nak, hogy tudjon aludni, ám halott kisfiúk, Sean, rémként tér elő a házban. Ezekután előjön egy magas, vékony árnyék is, ami folyton zaklatja a családot és Cody-t is álmában. Végül kiderült, hogy ez a rémkép a fiú igazi anyja, aki rákban halt meg. Cody miután elfogadja anyja halálát, eltűnnek a rémálmok, s megtanulja kezelni az ajándékot, amit az élet adott neki.
(Részletesebb leírásért, nézz be a Wikipédiára)

#3: Rémálom az Elm utcában
Nancy Thompson átlagos középosztálybeli amerikai kamaszlány, aki jól tanul, mindenki szereti. Kellemes mindennapjainak váratlanul rémálmok sorozata vet véget. Amikor közeli barátainak beszámol álmatlan éjszakáiról, a sikolyokról, a hideg verejtékről, kiderül, hogy a többieket is ugyanazok a látomások gyötrik. Aztán egy napon Nancy egyik barátnőjét álmában meggyilkolják, a rendőrség az áldozat barátját gyanúsítja. Nancy azonban azt érzi, hogy leomlik a fantáziavilág és a valóság közötti határ, és a képzelete szülte szörnyeteg életre kel, és végez mindegyikükkel. Nancy biztos abban, hogy egyetlen fegyvere van, mégpedig az, hogy ébren marad. Családja annak ellenére azt gondolja, hogy Nancy megháborodott. Nancy tehát keményen ellenáll segítőkész családja minden álomba ringató kísérletének, míg a kimerültség le nem dönti a lábáról. Ekkor kerül sor a mindent eldöntő személyes találkozóra az őt kísértő démoni alakkal, Freddy Kruegerrel, hogy az ne léphesse át a határt álom és valóság között.
(Wikipédia)

#2: Carrie
Carrie White, egy csendes, kirekesztett lány, a végzős tanév utolsó három hónapját tölti a chamberlaini Ewen Gimnáziumban. Egy nap, mikor a testnevelés óra után zuhanyzik, Carrie-nek megjön az első menstruációja. Mivel eddig még csak nem is hallott ilyesmiről, azt hiszi elvérzik és bepánikol. A többi lány viszont kineveti és megdobálják egészségügyi betétekkel illetve tamponokkal. elhívják Carrie bigottan vallásos anyját, Margaretet, aki érte megy az iskolába és hazaviszi. Otthon Margaret bezárja Carrie-t az imádkozócellájába, hogy bűnbocsánatért könyörögjön az Úrtól, mivel úgy véli, a menstruáció bűn, a "Vér átka". Ahogy Carrie a cellában siránkozik anyjának, hogy engedje ki, hirtelen megreped az ajtó. Carrie a könyvtárban és az interneten utána néz a telekinézis képességének, és lassanként megtanulja kezelni azt. Sue-nak, az egyik lánynak, aki szintén ott volt a zuhanyzós esetnél, lelkiismeretfurdalása van azért, amit Carrie-vel tettek, így megkéri udvarlóját, Tommy Rosst, hogy inkább vigye el Carrie-t az érettségi bálba helyette. Mikor Tommy felkéri Carrie-t hogy legyen a bálon a párja, a lány eleinte gyanakvó, úgy érzi, ez megint csak egy otromba tréfa, de később mégiscsak elfogadja a meghívást. Elmondja anyjának, de az megtiltja neki, hogy részt vegyen a bálon. Carrie a veszekedés közepette felfedi telekinetikus képességét anyja előtt, aki erre azt hiszi, hogy lánya boszorkány és megszállta egy démon. A bál estéjén, Margaret még mindig próbálja lebeszélni lányát a bálon való részvételről, de az telekinetikus erejével elnémítja és bezárja az imacellába. Ám a bálon, miután megválasztják bálkirálynőnek Carrie-t, az egyik lány meghúzza a zsinort, ami egy vödörhoz van kötve. A vödör leesik a gerendáról, s vérrel borítja be Carrie-t. Ezután Carrie tüzet okoz, s erejét kiengedve, megbünteti azokat, akik bántották őt. Hazaérvén, Carrie észreveszi, hogy anyja kiszabadult az imacellából. Felmegy az emeletre megfürödni és lemosni magáról a disznóvért, eközben megbánja tetteit és sírni kezd. Anyjával letérdelnek imádkozni, ám ima közben Margaret vállba döfi Carrie-t egy konyhakéssel. Carrie legurul a lépcsőn, anyja felékerekedve készül még egy utolsó késszúrásra, mikor Carrie telekinetikusan a levegőbe emeli a ház valamennyi éles heggyel rendelkező eszközét, és belerepíti Margaretbe, aki felszegeződik az imacella ajtajára. Carrie végképp elveszti fejét, siránkozva próbálja életben tartani anyját, de hiába. Ekkor kövek kezdenek el esni az égből a házra. Váratlanul megérkezik Sue, és Carrie megkérdezi tőle, hogy miért alázta meg a bálon. Carrie "leolvassa" Sue lelkét, így rájön, hogy a lánynak semmi köze nem volt a bálon történtekhez, tényleg pusztán jót akart, mikor arra kérte Tommy-t hogy vigye el a bálra. Carrie megmondja Sue-nak, hogy terhes és hogy lány lesz a baba, majd óvatosan kirepíti a házból, hogy ne essen baja. A kövektől összeomlik a ház, és rádől Carrie-re és az anyjára.
(Ez hosszabb leírás lett, de nem tudtam rövidebben összefoglalni. Az eredeti leírás még ennél is hosszabb.)

#1: Oculus
2002-ben, egy szoftver mérnök, Alan Russell beköltözik a feleségével, Marievel, a 10 éves fiával, Timmel, és a 12 éves lányával, Kaylievel az új házukba. Alan hamarosan vásárol egy antik tükröt, hogy feldíszítse vele az irodáját. Tudatán kívül a tükör rosszindulatú és természetfeletti, amely mindkét felnőttnél hallucinációkat vált ki; Mariet a rothadó saját teste kezdik el üldözni, Míg Alant egy Marisol nevű kísérteties nő kezdi elcsábítani, akinek a szeme helyén tükör van. Idővel, a szülők pszichés állapotba kerülnek, Alan egyre inkább egyedül szeretne lenni az irodájában, Marie viszont egyre paranoiásabb és visszautasító. Ugyanezen idő alatt a házban lévő növények is kezdenek kihalni, és a család kutyája is eltűnik, miután bezárják őt az irodába. Ezután, Kaylie látja Alant kettesben Marisollal, amit elmondd az anyjának. Marie megőrül és megpróbálja megölni a gyerekeit, Alannak sikerül legyőznie, majd odaláncolja őt a hálószoba egyik falához. Alan határozatlan időre az irodájában marad elszigetelten; amikor a család kezd kifogyni az élelmiszerből, a gyerekek megkísérlik, hogy segítséget kérjenek a szomszédoktól, de ők nem hiszik el a történteket.A gyerekek nagyon félnek, de tudják erősnek kell lenniük. Eközben a 11 évvel későbbi idősíkban a két testvér újra találkozik, hogy beteljesítsék gyerekkorukban tett közös fogadalmukat. A tükörnek pusztulnia kell. Kaylie úgy dönt, hogy ezelőtt még mindenképpen be szeretné bizonyítani a világnak, hogy a tükör természetfeletti.
(Wikipédia.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Neva Bajkowe Szablony